Äntligen blev TV bilden bra i alla antenn uttag

Nu har vi bott i över ett år i huset, och det är en sak som jag med jämna mellanrum har försökt fixa till, utan större succé

Och det är det här med TV bilden.
I villaområdet finns en samfällighet som man betalar en årsavgift till och för det så distribueras det ut tv signaler. In i varje hus kommer det via ett huvud uttag.

I det uttaget har vi en bra TV bild, men från detta uttaget så går det vidare till ett par andra ställen i huset, och där är bilden allt annat än bra.
Jag har lokaliserat var någonstans nästa uttag är och där har jag varit och pillat en hel del, för där strålar det sedan vidare till tre andra uttag. Jag har provat att installera två olika antennförstärkare, men de har inte gjort saken bättre.
Den ena märkte man ingen skillnad med, medan den andra gjorde bilden klart sämre!

För ett par månader sedan så lånade jag en professionell mätutrustning och kunde konstatera att det handlade om cirka 5 db som jag tappar mellan uttagen.


Så idag var jag på Jula och såg att de hade ett par olika varianter av antennförstärkare.
Jag slog till med den lite dyrare, och eftersom det var på öppet köp, så tänkte jag att det var ju smidigt, för då kan jag ju lämna tillbaka den om det inte gör någon skillnad.

Men det var en positiv överraskning och bilden blev nu klart bättre i de övriga antennuttagen!

Fler som har testat antennförstärkare:
http://tekniskabloggen.wordpress.com/2009/01/16/antennforstarkare/