Stora biltvättarhelgen

Drygt 9 av 10 tycker att det är viktigt att agera miljövänligt i sin vardag. Samtidigt fultvättar fler än var femte sin bil på gatan. För att lyfta vikten av att tvätta rätt och minska utsläppen av miljöfarliga ämnen driver branschorganisationen Svenskt Vatten Stora biltvättarhelgen. I år infaller den 23-24 april. 

2014 genomförde Svenskt Vatten motsvarande undersökning och resultatet visar att utvecklingen går åt rätt håll – fultvättandet har minskat från 26 % till 22 %, men det går för långsamt.

Idag rullar nästan 4,7 miljoner personbilar på våra vägar och totalt fultvättar vi ungefär 20 miljoner gånger varje år. När vi tvättar bilen på gatan rinner smutsvattnet rakt ner i våra dagvattenbrunnar och hamnar orenat i naturen. Drygt 9 av 10 i region anser det vara viktigt att agera miljövänligt i sin vardag och xx % kan även tänka sig att betala för att skona miljön när de tvättar bilen. Ändå anges priset som en av de viktigaste anledningarna till varför de tvättar bilen hemma på gatan.

Passa på att tvätta bilen billigare under stora biltvättarhelgen, för det är en del biltvättar som har bra erbjudanden på biltvätt då.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.