Lurad av Bauhaus och Resurs bank

Idag känner jag mig lurad och framförallt arg.
Köpte i november en luftavfuktare till tvättstugan på Bauhaus.
Jag blev massivt övertalad att använda det Bauhaus kort som jag skaffat. Det skulle ge mig förmånligare priser och framförallt rabatter. Det sammanställs vid åretsslut och beroende på hur mycket jag handlat för så får man tillbaka en viss procent av det belopp man köpt för.

Jag frågade både en och två gånger om det skulel bli dyrare för mig att handla med Bauhauskortet än att betala kontakt. Det skulle det inte bli. Så jag använde kortet för att betala luftavfuktaren.
Nu skulel det komam en faktura hem på beloppet som jag bara skulel betala in.

Ingen faktura kom under hela december. Jag åkte till Bauhaus pch frågade om något var fel. Men till svar fick jag att det inte var något fel och att jag inte fått fakturan ännu berodde på att det var jul och nyår.

Så igår kom det en faktura från Resurs bank. Och visst gällde den luftavfuktaren. Men en handfull andra avgifter också.
Det var två faktureringsavgifter på vardera 25 kr och så en förseningsavgift om 125 kr.

Så det blev till att idag ringa till Resurs bank. Första samtaset möts jag av en röst som säger att det är många som ringer så de kan inte ta emot mitt samtal. De hänvisar till sin hemsida.
När jag besöker hemsida står det att de inte besvarar frågor som har med fakturor och konton att göra via mail utan hänvisar till telefonen!!

Ett andra försök lite senare idag och jag kommer fram. Jag beskriver mitt problem och får veta att man har skickat ut en faktura tidigare.
Jag menar att jag inte fått den och man kan se att den har skickats till annan adress!
Tjejen menar att det är mitt ansvar att kontakta Resurs bank om jag inte får fakturan. Jag förklarar att jag kontaktat Bauhaus och de har sagt att jag inte ska göra något.
Då talar tjejen om för mig att de ju är Resurs jag ska ringa och inte Bauhaus. För det är Resusrs jag har tecknat mitt Bauhaus konto hos.

Detta är inte självklart för mig, men kanske för andra.

Nåja, nu slipepr jag i alla fall att betala försengingsavgiften.
Och ska nu ha nöjet att klippa itu mitt Bauhauskort!

9 Kommentarer

 1. Resursbank verkar sätta i system att lägga på små avgifter hela tiden. Har haft exakt samma problem med räkningar som skickas till fel adress och ständigar avgifter. Har säkert ringt 10 ggr till dem, inget ändras och dett är alltid mitt ansvar att hålla reda på räkningarna.

  Klart oseriös bank

  Anna Lindqvist

 2. Tecknade ett MICRO kort som skulle ge 10% rabatt. Efter ett par veckor kom en faktura från Resurs Bank som var MYCKET lurigt formulerad. På inbetalnigskortet stod det 0 kr. På huvuddelen stod min ”skuld” på 143 kr och olika alternativ på hur jag kunde välja att ”betala av” detta. Första alternativet var att betala inom 2 (!!!) veckor. Jag satte mig inte in i övriga alternativ utan förstod att här är det nog läge för att betala med en gång, annars kommer det bli hanteringsavgifter, räntor mm. Jag kommer ALDRIG använda det här kortet igen – jävligt lurig bank. KLART OSERIÖST!

 3. Upptäckte att det var ännu värre! Det är inte 10% rabatt utan 10% ”bonus”. När jag handlar med kortet kommer det med fakturan från Resurs Bank ett 10% ”bonus” som jag bara kan använda nästa gång jag handlar på Micro!!! Snacka om krångel och lurendrejeri!!!

 4. Vet inte om det är så att Resurs bak har uppmärksammat denna bloggen eller det bara är en slump.
  Men jag fick i veckan ett brev från resurs Bank.
  När jag såg kuvertet poch insåg var det kom ifrån steg pulsen några hack, för jag utgick fråna tt det var en ny räkning. Och det ska det inte komma några, då jag noga pasar mig för att ingå nya avtal där Resurs Bank är med som en part.

  Men nu var det faktiskt ingen faktura denna gång. Nä det var ett personligt erbjudande tillmig som en speciell kund.
  Jag kan utan kostnad få ett kredtikort så jag kan handla på kredit upp till 30 000 kr. Och det bästa av allt är att det inte bheövs någon kreditupplysning på mig för att acceptera detta erbjudande.

  Det blev inget som jag nappade på i alla fall….

 5. Jag har handlat på jem&fix
  jag skulle få välja i lugn och ro batalnings alternativet och betalningssettet.
  Jag fick ingen räkning, och när jag ringde sa de att den är sickat, fich jag andra räkningen och det var min fru som tog hand om det och vi började betala.
  Men det var inte rentefritt men med renta, och den 19,7.
  När jag fick årsredovisningen visade sig att vi betalade renta och försäkring som vi valde inte men att vi bläv lurade till det.
  Ringde de men fick inte rett eller skulle bli kontaktat av någon, det bläv inte så jag ringde återigen och på sådant sett tiden rusade ivägg.
  Till slut fick jag kontakt med en så kallad ansvarig inåm resurs, som påstor att de har inte gjort fel,och att de är inte skuldiga att gjöra nått mot mig.
  sedan ringer en annan som snakar med mig på fremande språk och vill betala halva av den rentan som jag betalat.
  jag vill inte ha men jag vill ha den hella summan 5000kr
  nu seger de att jag kan stemma de om jag kan göra det och de ska vinna eftersom de har ett vel skrivet avtal.
  Kan någon sega vad skall jag göra.
  Mv>H
  Besnik

 6. Betalar man inte kontant blir man körd på något sätt.
  Finns inget som är gratis och man får 10% tillbaka på.
  Hur ska man då kunna betala personalen på Resurs?
  MVH
  Larry

1 Trackback / Pingback

 1. Hemmafixares paradis « Dumdums tankar om…

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*