Montera dörr som är för hög.

Igår monterade jag en innerdörr i huset.
Det var en upplevelse som har gjort mig en erfarenhet rikare.
Som tur var så fanns det reglar på plats i ungefär rätt avstånd så jag kunde fästa dörrkarmar och överliggare i dessa, efter att jag tagit bort listerna som satt där.
Ett krux var förståss att golvet var sammanhängande mella de två rummen där dörren skulle upp. Så antingen skulle jag bräcka upp golvet där tröskeln skulle vara eller kapa dörrkarmarna och ha dörren utan tröskel. Jag valde det senare.
Det fungerade bra och jag fäste karmarna med karmskruvar och kilar, som jag läst at man skulle ha. Kilarna har jag fortfarande inte ritkigt förstått innebörden med. De sitter inte kvar där nu i alla fall.
Sedan monterades överliggaren och slutligen dörren. Nu uppstod problem. Dörren var för hög.
Så ut i garaget och med en sticksåg och hyvel ta bort ett par centimeter på dörren.
Nu var det perfekt och dörren smeker golvet.
Insåg ganska snart att det var en dålig idé, eftersom minsta gruskorn på golvet skulle fastna och göra repor.
Så jag köpte en cirkelsåg och kapade en centimeter till och nu la jag dit en tröskel på det befintliga golvet.
På med lister eller foder som det kallas och allt är klart.
Kontrollerat och allt är i lod också. Ganska nöjd faktiskt!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*