Ogräsättika och fogsand mellan trädgårdsplattorna

Jag har ju snart provat alla tänkbara metoder för att få bukt med ogräs som vill växa till sig mellan byastenarna i trädgården.

Det är ju trevligt med en grön trädgård, men just mellan plattorna vill jag inte ha det grönt.
Härom veckan provade jag med lite vanlig Perstorps ättika.
Det var väldigt vad det bubblade och hade sig i skarvarna mellan stenarna, där ogräset växer.
Faktiskt så mycket att jag blev lite orolig för vad som skulle hända. Men effektivt är det och redan efter ett par timmar så har ogäset gulnat. Det blir liksom en liten rest av ättikan på stenarna, men det försvinner vid nästa regn.

Har även införskaffat lite stenmjöl som jag ska försöka får ner mellan stenarna.
Men för att lyckas få ner det mellan stenarna, åtminstone en liten bit, så rensade jag mekaniskt med en ogräsrensare, och sopade bort jorden och ogräset. På bilden nedan ser man att det är rensat och det är plats för att sopa ner fogsand.

Här märkte man skillnad på där man tagit med Round Up, gasolbrännare och ogräsättika.
Ogräsresterna efter Round up var enkla att riva upp, medan de efter ättikan satt hårdare fast. Det är väl så att rötterna fortfarande är vid liv.

Gasolbrännaren är också effektiv. Här ser man såklart resultat direkt. Ogräset ovan mark brinner upp och förkolnar, och det är nog så att rötterna får sig en känga också. 

 

Sedan sopades det fram och tillbaka med fogsand så att det la sig i skarvarna mellan plattorna. Just nu ser det väldigt bra ut, men vi får väl se hur lång tid det tar innan ogräset bryter igenom.

Här finsn lite mer tips om hur man ska göra en ordentlig plattsättning.